KEMAGEL cool 30ml

€ 5,40

(excl. 6% btw)

kemagel cool 30ml

 • Verkoelende hydrogel voor lichte eerste- en 2e graads brandwonden, schaafwonden en zonnebrand
  *Eerstegraads brandwonden : de huid is rood, pijnlijk en soms licht gezwollen. Voorbeeld van een eerstegraads verbranding is zonnebrand.
  *Tweedegraads brandwonden : naast bovenstaande zijn er blaren zichtbaar. Zijn de blaren open, en/of de gesloten huid is open spreken we van derdegraads brandwonden.
 • Beschermt de wonde voor externe factoren
 • Verlicht de pijn en creëert een vochtige wondomgeving voor een snelle genezing

Brandwonden zijn gevaarlijk, bij een open huid is er kans op ernstig infectiegevaar. De eerste hulp bij brandwonden bestaat dan ook altijd uit tenminste 10 minuten koelen met lauw water. De brandwondenzalf mag niet op een open huid worden aangebracht omdat door het opbrengen (wrijven) kans op infectie bestaat. Daarom kunnen derdegraads brandwonden niet behandeld worden met brandwondenzalf.

Bekijk de technische fiche

Specificaties
Beschrijving

Voordelen van Kemagel :

 • Koelen op plaatsen waar geen water voorhanden is om de brandwond te koelen
 • Houdt wonden vochtig waardoor ze beter genezen en littekenvorming voorkomen
 • Ook tijdens de rit naar de huisarts gaat het koelen door
 • De Kemagel brandwondenzalf zit verpakt in een tube. In tegenstelling tot grotere verpakkingen van andere merken past deze tube met gemak in de kleinste EHBO Koffer. Wij adviseren een tube Kemagel toe te voegen aan EHBO koffers op werkplaatsen met een verhoogd risico op kleine brandwonden, zoals keuken van het restaurant, foodtruck met braadinrichting, snackbar en metaalbedrijven waar door snijwerkzaamheden kleine metaaldelen kunnen wegspatten. Maar ook voor de thuisomgeving is brandwondenzalf zeer geschikt.